Vastuulliset ja eettiset kotimaiset pellavavaatteet, asusteet ja kodintekstiilit

Jalon materiaalivalinta

Ajaton ja ekologinen pellava

Pellava on yksi ekologisimmista tekstiilimateriaaleista. Se on monipuolinen luonnonmateriaali, jonka kauneus ja mielettömät ominaisuudet ansaitsevat tulla nähdyksi. Siksi se on Jalon pääasiallinen materiaali.

Suomessa valmistetut vastuulliset ja eettiset Jasmike t-paita ja Ratamo shortsit pellavaa, sävyt harmaa kivi ja ruskea maantie
Suomessa valmistetut vastuulliset ja eettiset Jasmike t-paita ja Ratamo shortsit pellavaa, sävyt harmaa kivi ja ruskea maantie
Kivi & Maantie

Pellava on hyvä valinta

Sinulle ja ympäristölle

Pellava on maailman vanhimpia viljelyskasveja ja ympäristöystävällisimpiä materiaalivalintoja niin kotiin kuin pukeutumiseenkin. Sen viljely sitoo hiilidioksidipäästöjä ilmakehästä vuosittain noin 3.700 kiloa hehtaarilla ja pellavan viljely parantaa luonnon monimuotoisuutta, sekä maaperää, jonka vuoksi se on suosittu kasvi myös viljelykierrossa. Kuitutuotannossa pellavakasvi pystytään hyödyntämään täysin, eikä siitä jää jäljelle lainkaan jätettä. Pellava on luonnollisesti myös biohajoava materiaali.

Pellava kasvaa hyvinkin karuissa olosuhteissa tarvitsematta juurikaan ylimääräistä kastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita. Sen viljely ei aiheuta haittoja ympäristölle, ihmisille tai eläimille viljelysten läheisyydessä, vie arvokasta viljelysalaa vaativammilta kasveilta tai tai vaadi esimerkiksi metsähakkuita. Pellavakuidun työstäminen pellolta vaatetuskankaaksi on hyvin luonnonmukainen ja mekaaninen prosessi, eikä vaadi esimerkiksi kemikaaleja. 80% koko maailman pellavakuiduista kasvatetaan Euroopassa ja vaikka pellava ei ole tarkka kasvupaikastaan, maailman laadukkain pellavakuitu kasvaa Pohjois-Ranskan Normandiasta Belgian kautta Hollantiin ulottuvalla vyöhykkeellä vuosisatojen kokemuksella.

Jalon pellavakankaat tulevat Euroopasta, pääosin Belgiasta, jossa ne tuotetaan uusiutuvalla energialla ja hiilineutraalisti yli 160 vuotta vanhassa perheyrityksessä. Kankailla on pellavavohvelia ja harsopellavaa lukuun ottamatta Masters of Linen ja Belgian Linen -sertifikaatit, joka tarkoittaa että koko tuotantoketju siemenestä valmiiksi kankaaksi on läpäissyt erittäin tiukat laatu, ympäristö- ja vastuullisuuskriteerit. Samalta tehtaalta tulee myös uusi ylellinen ja laadukas villa-pellavakangas, jonka koostumuksena on 70% pellava – 30% villa. Kankaan villa on peräisin Australiasta. 

Jalon tuotteet suunnitellaan kestämään aikaa, käyttöä, huoltamista, muokkaamista ja korjaamista. Ne valmistetaan ilmastoystävällisellä energialla pienessä ateljeeompelimossa Hyvinkään rajalla. Voit lukea arvoistamme täältä.

Jos haluat tietää lisää belgialaisen pellavan matkasta siemenestä valmiiksi kankaaksi, katso video How Linen Is Made

Kauniit kotimaiset hameet, puserot ja takit valmistetaan Suomessa laadukkaista ja vastuullisista luonnonmateriaaleista, pellavasta ja villasta
Kauniit kotimaiset hameet, puserot ja takit valmistetaan Suomessa laadukkaista ja vastuullisista luonnonmateriaaleista, pellavasta ja villasta

Ylellinen materiaali

kotiin ja Pukeutumiseen

Pellava on kestävä ja hengittävä luonnonkuitu, joka on luonnostaan antibakteerinen ja allergisoimaton. Pellavalla on erinomainen lämmönsäätelykyky ja se tuntuu iholla miellyttävän viileältä kesällä ja lämpimältä talvella. Tiivissidoksinen ja paksuhko pellavakangas soveltuu talvipukeutumiseen siinä missä mikä tahansa muukin materiaali ja talvella pellava on parhaimmillaan kerrostettuna muiden luonnonkuitujen, kuten villan kanssa. Hengittävässä luonnonmateriaalissa et tunne oloasi epämukavaksi hiostavassakaan tilanteessa, sillä se sitoo ja luovuttaa tasaisesti kehosta haihtuvaa kosteutta, eikä ime itseensä hajuja. Pellava pystyy imemään kosteutta itseensä jopa 20% painostaan tuntumatta märältä, jonka lisäksi se kuivuu todella nopeasti. 

Laadukas pellavavaate ja -kodintekstiili on kaunis ja ajaton valinta ympärivuotiseen käyttöön ja oikein hoidettuna ja huollettuna se palvelee vaatekaappisi tai kotisi uskottuna luottotuotteena tuottaen iloa kaikenlaisissa hetkissä pitkään. 

Pellavakankaalle on ominaista, että se pehmeästi rypistyy käytössä. Tämä ominaisuus tekee pellavatuotteista yhtä aikaa rentoja ja silti aina todella tyylikkäitä. Jalon pellavat ovat tiivisti kudottuja, pitkäkuituisia huippulaadukkaita kankaita ja kangas muuttuu käytössä ja pesujen myötä vaan pehmeämmäksi ja entistä vähemmän rypistyväksi. Pellavalle on myös ominaista, että sen väri kirkastuu ajan myötä, eikä kellastu kuten monilla materiaaleilla on tapana.

Saat aina tilauksesi yhteydessä hoito-ohjeet, jotka tekevät luottovaatteidesi ja -tekstiiliesi hoitamisesta mahdollisimman vaivatonta. Oikeilla ohjeilla pellavan hoitaminen muun muassa vähentää huomattavasti kankaan rypistyvyyttä ja silittämisen tarvetta. Pellavan hyviin hoito-ominaisuuksiin kuuluu myös, että se ei likaannu helposti ja puolestaan puhdistuu helposti. Tämä vähentää pesukertojen tarvetta, säästää aikaasi, kangasta ja ympäristöä.

Valitse värisi

Valitset tuotteesi värin laajasta, huippulaadukkaiden ja sertifioitujen eurooppalaisten pellavakankaiden valikoimasta. Uutuutena nyt myös lämmin ja ylellinen villa-pellavakangas!
Pellavan hoito
Oikeilla ohjeilla ja muutamalla yksinkertaisella vinkillä elämä laadukkaan pellavatuotteen kanssa on helppoa ja ihanaa, selviät silityksestä vähällä vaivalla ja tuotteesta on iloa pidemmäksi aikaa
Tutustu hoito-ohjeisiin
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa
Pellava & Musta
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa