Apila pellavapaita ja Ohdake pellavahousut ovat ajattoman kauniita luottovaatteita

Jalon materiaalivalinta

Ajaton ja ekologinen
pellava

Apila pellavapaita ja Ohdake pellavahousut
Apila pellavapaita ja Ohdake pellavahousut
Apila pellavapaita ja Ohdake pellavahousut

Pellavan
valmistus

Pellava on yksi maailman vanhimmista viljelyskasveista. Sitä on käytetty jo tuhansia vuosia niin ravintona, kuin kuitukasvinakin. Sen viljely sitoo hiilidioksidipäästöjä ilmakehästä ja kasvi pystytään hyödyntämään täysin, joten siitä ei jää lainkaan jätettä. Pellava on luonnollisesti myös biohajoava materiaali.

Pellava kasvaa hyvinkin karuissa olosuhteissa tarvitsematta juurikaan ylimääräistä kastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita. Pellavakuidun työstäminen pellolta vaatetuskankaaksi on hyvin luonnonmukainen ja mekaaninen prosessi, eikä vaadi esimerkiksi kemikaaleja.

Pellava on yksi ekologisimmista valinnoista vaatetuskankaaksi.

Jalon pellavakankaat tulevat Euroopasta, suurimmaksi osaksi Liettuasta, jossa ne tuotetaan uusiutuvalla energialla. Kankaat on pestyjä ja luonnollista väriä lukuunottamatta värjättyjä. Kankailla on Öko-tex  sertifikaatti, eivätkä ne sisällä haitallisia aineita tai kemikaaleja.

Jalon tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan uusiutuvalla energialla tilausten perusteella Hyvinkäällä. Emme valmista ylimääräisiä tuotteita varastoon, vaan jokainen tuote on asiakkaalle tehty. Leikkuujätteet  säästämme ja hyödynnämme esimerkiksi asusteiden valmistuksessa.

Orvokki pellavapaitapusero ja Saunio pellavahousut
Orvokki pellavapaitapusero ja Saunio pellavahousut

Pellavan ominaisuudet

Pellava on  kestävä ja hengittävä luonnonkuitu, joka on luonnostaan antibakteerinen ja allergisoimaton. Pellavalla on erinomainen lämmönsäätelykyky ja se tuntuu iholla miellyttävän viileältä kesällä ja lämpimältä talvella. Se pystyy imemään kosteutta itseensä jopa 20% painostaan tuntumatta märältä, jonka lisäksi se kuivuu todella nopeasti. 

Laadukas pellavavaate on kaunis ja ajaton valinta ympärivuotiseen käyttöön ja oikein hoidettuna ja huollettuna se palvelee vaatekaappisi uskottuna luottovaatteena tuottaen iloa kaikenlaisissa hetkissä pitkään. 

Pellavakankaalle on ominaista, että se rypistyy käytössä. Tämä ominaisuus tekee pellavavaatteista yhtä aikaa rennon boheemeja ja silti tyylikkäitä. Jalon pellavat ovat tiivisti kudottuja, pitkäkuituisia kivipestyjä kankaita, joka vähentää kankaan rypistyvyyttä, mutta kangas muuttuu käytössä ja pesujen myötä yhä pehmeämmäksi ja vähemmän rypistyväksi. Pellavalle on myös ominaista, että sen väri kirkastuu ajan myötä, eikä kellastu kuten monilla muilla materiaaleilla on tapana.

Saat meiltä aina tilauksesi yhteydessä hoito-ohjeet, jotka tekevät luottovaatteidesi ja -tekstiiliesi hoitamisesta mahdollisimman vaivatonta. Pellavan hyviin hoito-ominaisuuksiin kuuluu muun muassa, että se ei likaannu helposti ja puolestaan puhdistuu helposti. Tämä vähentää pesukertojen tarvetta, säästää sinun aikaasi, kangasta ja ympäristöä.

Kotimainen Raunikki pellavamekko
Kotimainen Raunikki pellavamekko
Kotimainen Raunikki pellavamekko

Jalon värivalikoima

Jalon kankaat ovat 100% eurooppalaista pellavaa. Kankaamme ovat kivipestyjä, paksuja ja tiiviisti kudottuja, laadukkaita kankaita. Ne tulevat pääosin Liettuasta tehtaalta, jossa ne valmistetaan uusiutuvalla energialla.

Kankaillamme on kansainvälisen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmän mukainen  Öko-tex-strandardi 100 sertifikaatti. Pesemme kaikki kankaat ennen ompelua, joten sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi uuden luottovaatteesi kutistumisesta ensimmäisessä pesussa.

Valikoima vaihtelee. Kerron mielelläni lisätietoja ja autan sopivan värin valinnassa. Voin tarvittaessa myös lähettää mallitilkkuja kankaista postitse, jotta voit varmistua sävyvalinnastasi. 

Vaatteiden viimeistely

Otan myös vakiomitoitetuissa mallistoni tuotteissa mielelläni huomioon henkilökohtaiset mittasi tai muut toivomuksesi esimerkiksi pituuksien suhteen. 

Lahkeen ja helman pituusmuutokset +/- 5 cm eivät vaikuta hintaan. Muiden muutosten mahdollisista vaikutuksista hintaan kerron etukäteen vaatettasi suunniteltaessa.

Mainitsethan toiveistasi tilauksesi yhteydessä.

Yksityiskohdat

Keräilen vintage nappeja ja pitsejä. Keräilykokoelmani aarteet ovat käytettävissä uniikkeihin tilaustöihin.
Voit myös toimittaa minulle omat keräilyaarteesi tai perintökalleutesi käytettäväksi tuleviin luottovaatteisiisi.

Käytän myös mielelläni erilaisia koristelutekniikoita tilaustöissä. Kuvien mittatilauskorsetti on koristeltu kirjomalla vanua kangaskerrosten väliin. 

Hinnoittelu on tapauskohtaista riippuen käytettävistä materiaaleista ja työmäärästä, kysy lisätietoja!

SEURAA TARINAAMME SOMESSA