Jalon materiaalivalinta

Ajaton ja ekologinen
pellava

Pellavan valmistus

Pellava on yksi maailman vanhimmista viljelyskasveista. Sitä on käytetty jo tuhansia vuosia niin ravintona, kuin kuitukasvinakin. Sen viljely sitoo hiilidioksidipäästöjä ilmakehästä ja kasvi pystytään hyödyntämään täysin, joten siitä ei jää lainkaan jätettä. Pellava on luonnollisesti myös biohajoava materiaali.

Pellava kasvaa hyvinkin karuissa olosuhteissa tarvitsematta juurikaan ylimääräistä kastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita. Pellavakuidun työstäminen pellolta vaatetuskankaaksi on hyvin luonnonmukainen ja mekaaninen prosessi, eikä vaadi esimerkiksi kemikaaleja.

Pellava on yksi ekologisimmista valinnoista vaatetuskankaaksi.

Jalon pellavakankaat tulevat Euroopasta, suurimmaksi osaksi Liettuasta, jossa ne tuotetaan uusiutuvalla energialla. Kankaat on pestyjä ja luonnollista väriä lukuunottamatta värjättyjä. Kankailla on Öko-tex  sertifikaatti, eivätkä ne sisällä haitallisia aineita tai kemikaaleja.

Jalon tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan uusiutuvalla energialla tilausten perusteella Hyvinkäällä. Emme valmista ylimääräisiä tuotteita varastoon, vaan jokainen tuote on asiakkaalle tehty. Leikkuujätteet  säästämme ja hyödynnämme esimerkiksi asusteiden valmistuksessa.

Pellavan ominaisuudet

Pellava on  kestävä ja hengittävä luonnonkuitu, joka on luonnostaan antibakteerinen, eikä aiheuta allergisia reaktioita. Pellavalla on erinomainen lämmönsäätelykyky ja se tuntuu iholla miellyttävän viileältä kesällä ja lämpimältä talvella. Se pystyy imemään kosteutta itseensä jopa 20% painostaan tuntumatta märältä ja kuivuu todella nopeasti. 

Laadukas pellavavaate on kaunis ja ajaton valinta ympärivuotiseen käyttöön ja oikein hoidettuna ja huollettuna se palvelee vaatekaappisi uskottuna luottovaatteena tuottaen iloa kaikenlaisissa elämäsi hetkissä pitkään. 

Pellava muuttuu käytössä ja pesujen myötä pehmeämmäksi ja vähemmän rypistyväksi. Lisäksi sen väri kirkastuu ajan myötä, eikä kellastu kuten monilla muilla tekstiileillä on tapana.

Pellavakangas rypistyy käytössä saaden sen näyttämään samaan aikaan rennon boheemilta ja silti sopivan tyylikkäältä ja ylelliseltä materiaalilta.

Saat meiltä aina tilauksesi yhteydessä hoito-ohjeet tuotteisiimme, jotka tekevät luottovaatteidesi ja -tekstiiliesi hoitamisesta mahdollisimman helppoa ja mukavaa. Pellavan hyviin hoito-ominaisuuksiin kuuluu muun muassa, että se ei likaannu helposti ja puolestaan puhdistuu helposti. 

Jalon värivalikoima

Jalon kankaat ovat 100% eurooppalaista pellavaa. Ne tulevat pääosin Liettuasta tehtaalta, jossa ne valmistetaan uusiutuvalla energialla.

Kankaamme ovat pestyjä, paksuhkoja ja tiiviisti kudottuja laadukkaita kankaita ja niillä on kansainvälisen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmän mukainen  Öko-tex-strandardi 100 sertifikaatti, eivätkä ne sisällä haitallisia aineita tai kemikaaleja.

Valikoima vaihtelee. Kerron mielelläni lisätietoja ja autan sopivan värin valinnassa. Voin tarvittaessa myös lähettää mallitilkkuja kankaista postitse, jotta voit varmistua sävyvalinnastasi. 

Vaatteiden viimeistely

Otan myös vakiomitoitetuissa mallistoni tuotteissa mielelläni huomioon henkilökohtaiset mittasi tai muut toivomuksesi esimerkiksi pituuksien suhteen. 

Lahkeen ja helman pituusmuutokset +/- 5 cm eivät vaikuta hintaan. Muiden muutosten mahdollisista vaikutuksista hintaan kerron etukäteen vaatettasi suunniteltaessa.

Mainitsethan toiveistasi tilauksesi yhteydessä.

Yksityiskohdat

Keräilen vintage nappeja ja pitsejä. Keräilykokoelmani aarteet ovat käytettävissä uniikkeihin tilaustöihin.
Voit myös toimittaa minulle omat keräilyaarteesi tai perintökalleutesi käytettäväksi tuleviin luottovaatteisiisi.

Käytän myös mielelläni erilaisia koristelutekniikoita tilaustöissä. Kuvien mittatilauskorsetti on koristeltu kirjomalla vanua kangaskerrosten väliin. 

Hinnoittelu on tapauskohtaista riippuen käytettävistä materiaaleista ja työmäärästä, kysy lisätietoja!

SEURAA TARINAAMME SOMESSA