Vastuulliset ja eettiset kotimaiset pellavavaatteet, asusteet ja kodintekstiilit

Jalon materiaalit

pellava, hamppu & villa

Laadukas pellava on uskomattoman monipuolinen luonnonmateriaali, jonka kauneus ja mielettömät ominaisuudet ansaitsevat tulla nähdyksi. Masters of Linen -sertifioitu, Pohjois-Ranskassa, Belgiassa ja Hollannissa kasvanut, viljelystä lähtien vastuullinen pellava on Jalon päämateriaali. Valikoimastamme löydät myös huippulaadukkaan villa-pellavasekoitteen, ihanan hamppudenimin, sekä 100% kotimaisen villan

Suomessa valmistetut vastuulliset ja eettiset Jasmike t-paita ja Ratamo shortsit pellavaa, sävyt harmaa kivi ja ruskea maantie
Suomessa valmistetut vastuulliset ja eettiset Jasmike t-paita ja Ratamo shortsit pellavaa, sävyt harmaa kivi ja ruskea maantie
Kivi & Maantie

Rakkaudesta kestävästi tuotettuihin

100% luonnonmateriaaleihin

Pellava on maailman vanhimpia viljelyskasveja ja varsinkin vastuullisilta tuottajilta lähtöisin oleva pellava on myös ympäristöystävällisimpiä olemassa olevia tekstiilimateriaaleja. Sen viljely sitoo hiilidioksidipäästöjä ilmakehästä vuosittain noin 3.700 kiloa hehtaarilla ja pellavakasvin juuret parantavat maaperää, jonka vuoksi se on suosittu kasvi viljelykierrossa. Kuitutuotannossa pellavakasvi pystytään hyödyntämään täysin, eikä siitä jää jäljelle lainkaan jätettä. Pellava on luonnollisesti myös biohajoava materiaali.

Pellava kasvaa melko karuissakin olosuhteissa tarvitsematta ylimääräistä kastelua, lannoitteita tai torjunta-aineita. Sen ansiosta sen viljelystä ei aiheudu haittoja ympäristölle, ihmisille tai eläimille viljelysten läheisyydessä, vie arvokasta viljelysalaa vaativammilta kasveilta, kuivata vesistöjä tai vaadi esimerkiksi metsähakkuita. Pellavakuidun työstäminen pellolta vaatetuskankaaksi on vaativa, mutta hyvin luonnonmukainen ja mekaaninen prosessi, eikä vaadi haitallisia kemikaaleja. 80% koko maailman pellavakuiduista kasvatetaan Euroopassa ja vaikka pellava ei ole erityisen tarkka kasvupaikastaan, maailman laadukkain pellavakuitu kasvaa Pohjois-Ranskan Normandiasta Belgian kautta Hollantiin ulottuvalla vyöhykkeellä vuosisatojen kokemuksella. Siellä kasvaa myös valtaosa Jalon pellavakuiduista.

Jalon pellavakankaat ovat viljelystään lähtien peräisin Euroopasta. Pellavakankaamme kudotaan vohvelipellavaa lukuun ottamatta Belgiassa uusiutuvalla energialla ja hiilineutraalisti yli 160 vuotta vanhassa perheyrityksessä erittäin vankalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Kankaillamme on Masters of Linen ja Belgian Linen -sertifikaatit, joka tarkoittaa että koko tuotantoketju siemenestä valmiiksi kankaaksi on läpäissyt tiukat laatu, ympäristö- ja vastuullisuuskriteerit, tuotantoketjua valvotaan ja kankaiden alkuperä on viljelijästä lähtien vastuullista, läpinäkyvää työtä. Kaikilla kankaillamme on myös Öko-tex -sertifikaatti. Samalla tehtaalla valmistuu myös ihana villa-pellavakankaamme, jonka koostumuksena on 70% pellava – 30% villa. Kankaan villa on peräisin Australiasta. Villa-pellava on pellavaa lämpimämpi, raskaampi ja laskeutuvampi kangas ja on valittavissa suurimpaan osaan ylä- ja alaosista, sekä mekkomalleista.

Kuituhamppu on ominaisuuksiltaan hyvin pellavan kaltainen, mutta vielä pellavaakin aavistuksen ekologisempi luonnonmateriaali, sillä se muun muassa kasvaa hieman tiheämmin ja nopeammin kuin pellava. Valikoimastamme löydät ihanan, vahvan eurooppalaisen hamppudenimin kolmessa sävyssä käytettäväksi mallistomme housuihin.

Vuonna 2023 materiaali- ja tuotevalikoimamme täydentyi myös upealla 100% kotimaisella villakankaalla, joka on Villakko villatakkien ja liivien, sekä mittatilaustyönä valmistettavien villakangastakkien materiaali.

Jalon tuotteet suunnitellaan kestämään aikaa, käyttöä, huoltamista, muokkaamista ja korjaamista. Ne valmistetaan ilmastoystävällisellä energialla pienessä ateljeeompelimossa Hyvinkään rajalla. Voit lukea lisää arvoistamme täältä.

Kauniit kotimaiset hameet, puserot ja takit valmistetaan Suomessa laadukkaista ja vastuullisista luonnonmateriaaleista, pellavasta ja villasta
Kauniit kotimaiset hameet, puserot ja takit valmistetaan Suomessa laadukkaista ja vastuullisista luonnonmateriaaleista, pellavasta ja villasta

Parhaita materiaaleja

kotiin ja Pukeutumiseen

Pellava ja hamppu ovat kestäviä ja hengittäviä luonnonkuituja, jotka ovat luonnostaan antibakteerisia ja allergisoimattomia. Molemmilla on erinomainen lämmönsäätelykyky ja ne tuntuvat iholla miellyttävän viileältä kesällä ja lämpimältä talvella. Tiivissidoksinen ja paksuhko pellava- ja hamppukangas soveltuu talvipukeutumiseen siinä missä mikä tahansa muukin materiaali ja ovat talvella parhaimmillaan kerrostettuna muiden luonnonkuitujen, kuten villan kanssa. Hengittävässä luonnonmateriaalissa et tunne oloasi epämukavaksi hiostavassakaan tilanteessa, sillä se sitoo ja luovuttaa tasaisesti kehosta haihtuvaa kosteutta, eikä ime itseensä hajuja. Pellava pystyy imemään kosteutta itseensä jopa 20% painostaan tuntumatta märältä, jonka lisäksi se kuivuu todella nopeasti. 

Laadukas pellava- ja hamppuvaate tai -kodintekstiili on kaunis ja ajaton valinta ympärivuotiseen käyttöön, joka oikein hoidettuna ja huollettuna palvelee tuottaen iloa kaikenlaisissa hetkissä pitkään. 

Pellavalle on ominaista, että se pehmeästi rypistyy käytössä. Jalon pellavat ovat todella tiivisti kudottuja ja pitkäkuituisia, huippulaadukkaita kankaita ja oikein hoidettuna ja huollettuna niiden käyttö ja hoitaminen on helppoa ja vaivatonta. Monien mielestä pellavakangas vain paranee käytössä, sillä se muuttuu käytön ja pesujen myötä pehmeämmäksi. Pellavalle on myös ominaista, että sen väri kirkastuu ajan myötä, eikä kellastu kuten monilla materiaaleilla on tapana.

Saat aina tilauksesi yhteydessä hoito-ohjeet, jotka tekevät luottovaatteidesi ja -tekstiiliesi hoitamisesta mahdollisimman vaivatonta. Oikeilla ohjeilla esimerkiksi pellavan ja hampun hoitaminen muun muassa vähentää huomattavasti kankaan rypistyvyyttä ja silittämisen tarvetta, sekä lisää niiden käyttöikää. Kaikkien Jalon materiaalien ominaisuuksiin kuuluu, että ne eivät likaannu helposti ja puolestaan puhdistuvat helposti. Tämä vähentää pesukertojen tarvetta, säästää aikaasi, kangasta ja ympäristöä.

Valitse materiaali & sävy

Valitset tuotteesi värin, sekä materiaalin huippulaadukkaiden ja -sertifioitujen kankaiden valikoimasta.
Materiaalien hoito
Oikeilla ohjeilla elämä laadukkaiden pellava-, hamppu ja villatuotteiden kanssa on helppoa ja ihanaa, selviät muun muassa silityksestä vähällä vaivalla ja tuotteista on iloa mahdollisimman pitkään
Tutustu hoito-ohjeisiin
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa
Pellava & Musta
Suomessa valmistettu vastuullinen ja eettinen Orvokki paitapusero pellavaa