Pellavatuotteet kannattaa pestä hellävaraisesti väljässä vedessä hienopesuohjelmalla ja lingota vain kevyesti. Näin pestynä pellava pysyy siistimpänä ja siliää helpommin. Suositeltava pesulämpötila on vaatteille 40 astetta, asusteille 30 astetta ja kodintekstiileille 40-60 astetta.

Hellävarainen pesu säästää kangasta ja tekee tuotteista pidempi-ikäisiä. Kova pyöriminen pesukoneessa sen sijaan aiheuttaa pellavaan ryppyisyyttä ja irrottaa kankaasta kuituja, jolloin kangas turhaan ohenee ja kuluu.

Tuote kannattaa rypistymisen ehkäisemiseksi ottaa heti pesuohjelman päätyttyä koneesta, ravistaa ja oikoa, sekä ripustaa tasolle tai henkariin kuivumaan.

Jos tuote mielestäsi kaipaa silitystä, niin helpoimmalla pääset, kun silität sen ollessa vielä hieman kostea. Silitä oikealta puolelta jos haluat lisätä kankaaseen kiiltoa ja nurjalta, jos pidät mieluummin mattaisesta pinnasta.

Pellava kuivuu nopeasti.

Pellavan luonnollisiin ominaisuuksiin kuuluu, että pellavatuotteet eivät likaannu kovin helposti, eivätkä ime itseensä hajuja. Pellava on myös luonnostaan antibakteerinen materiaali, joten sitä ei kannata pestä niin sanotusti varmuuden vuoksi, vaan vasta kun huomaat tuotteen olevan oikeasti likainen. Monesti käytön jälkeen riittää pelkkä tuuletus ja/tai höyrytys. Yksittäiset tahrat voi kätevästi poistaa huuhtelemalla ja esimerkiksi sappisaippualla, eikä koko vaatetta tarvitse aina välttämättä pestä.

Käytetty vaate kannattaa ripustaa käytön jälkeen ulos tuulettumaan. Käytössä rypistyneen vaatteen voi joko höyryttää henkarissa silitysraudalla tai höyrystimellä tai ripustaa henkarissa kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi, jolloin suihkusta haihtuva kosteus tekee kevyen höyrytyksen puolestasi.

Säilytä vaatteet henkarissa kuivassa ja hämärässä paikassa. Mikäli matkustelet pellavavaatteiden kanssa, vaate kannattaa pakata matkan ajaksi pukupussiin tai viikata parin muun vaatteen väliin. Näin vaate säilyy laukussa siistimpänä, eikä siihen tule tiukkoja taitoksia viikkaamisesta.


JALO LIVING PESUOHJE : 

  • Hienopesu 40 asteessa (asusteet 30 astetta ja kodintekstiilit tarvittaessa myös 60 astetta)
  • Käytä mietoja pesuaineita. Huuhteluaineeksi suosittelen vain pyykkietikkaa
  • Kevyt linkous (max. 800 kierrosta)
  • Älä käytä kuivausrumpua
  • Ravista ja oio tuote heti pesun jälkeen suoraksi
  • Kuivaus tasolla tai henkarissa
  • Kahden pisteen höyrysilitys
  • Säilytys henkarissa