Ratamo pellavashortsit

Ratamo pellavashortsit ovat ihanan ajattomat ja huolettomat pellavashortsit, joissa on taskut sivussa ja joustava kuminauhavyötärö. Ratamot toimivat yhdisteltynä erilaisiin yläosiin monenlaisessa menossa ja ovat kesän todellinen luottovaate.

”Tilasin itselleni Jasmike t-paidan ja Ratamo shortsit ja yllätyin todella positiivisesti ensinnäkin kankaan tuntumasta. Kangas on todella paksua ja laadukasta! Lisäksi vaatteiden istuvuus yllätti. Olin etukäteen ajatellut, että pellavavaatteiden väljyys saattaisi saada minut näyttämään isokokoisemmalta kuin olen, mutta nämä oikein imartelevat vartaloani. En omista silitysrautaa, mutta ohjeiden mukaisella hoidolla olen selvinnyt vaatteiden kanssa ilman silitystä. Olen niin tyytyväinen hankintaani ja vaatekappaleet ovat tosi monikäyttöiset ja helposti yhdisteltävissä erilaisiin asukokonaisuuksiin.” – Asiakas

Valitset vaatteesi värin laajasta, sertifioitujen ja laadukkaiden 100% kivipestyjen pellavakankaiden valikoimasta.

159 €

Tuote valmistetaan tilauksesta.
Toimitusaika on 2-3 viikkoa tilauksesta.

Koko     Vartalon VY   Vaatteen VY    Vartalon LY    Vaatteen LY


XS          60-68 cm        Joustava           84-92 cm         104 cm
S             68-76 cm       Joustava           92-100 cm       112 cm
M            76-84 cm       Joustava          100-108 cm      120 cm
L             84-92 cm       Joustava          108-116 cm      128 cm
XL          92-104 cm      Joustava         116-128 cm       140 cm
XXL       104-116 cm    Joustava         128-140 cm       152 cm

Tuotteen pituus :  40 cm (mahdollista tehdä myös toivomaasi pituuteen)

Yläosissa tuotteen pituus on olkasaumasta helmaan.
Alaosissa tuotteen pituus on sivun pituus vyötäröltä.

 • RY = Rinnanympärys mitataan rinnan korkeimmalta (isoimmasta kohdasta)
 • VY = Vyötärönympärys mitataan 2cm navan yläpuolelta (yleensä vyötärön kapein kohta, johon alaosan vyötärökaitale luonnollisesti asettuu)
 • LY = Lantionympärys mitataan 20cm vyötärölinjan alapuolelta
 • Mittoja ottaessa on tärkeää, että mittanauha on suorassa ja mittanauhan ja ihon väliin ei jää tyhjää tilaa, eikä mittanauha kiristä, eli uppoudu ihoon

Pellavakangas ei jousta ja sen vuoksi vaatteisiin on mitoitettu reilusti väljyyttä. Ilmoitetut vartalon mittojen vaihteluvälit helpottavat oikean koon valintaa ja niillä mitoilla vaate istuu sillä tavalla kuin sen on tarkoitettu.  Autamme mielellämme oikean koon valinnassa ja mittojen otossa. Voimme myös valmistaa juuri sinulle räätälöidyn vaatteen.

Malli on 180 cm pitkä ja hänellä on yllään Ratamot koossa M

Tutustu saatavilla oleviin värivaihtoehtoihin tästä.

Pellavavaatteet kannattaa pestä hellävaraisesti väljässä vedessä hienopesuohjelmalla ja lingota vain kevyesti. Näin pestynä vaate pysyy siistimpänä ja siliää helpommin. Riittävä pesulämpötila on 40 astetta.

Hellävarainen pesu säästää kangasta ja tekee vaatteesta pidempi-ikäisen. Kova pyöriminen pesukoneessa sen sijaan aiheuttaa vaatteeseen ryppyisyyttä ja irrottaa kankaasta kuituja, jolloin kangas turhaan ohenee ja kuluu.

Vaate kannattaa rypistymisen ehkäisemiseksi ottaa heti pesuohjelman päätyttyä koneesta, ravistaa ja oikoa, sekä ripustaa tasolle tai henkariin kuivumaan.

Jos vaate mielestäsi kaipaa silitystä, niin helpoimmalla pääset, kun silität sen ollessa vielä hieman kostea. Silitä oikealta puolelta jos haluat lisätä kankaaseen kiiltoa ja nurjalta, jos pidät mieluummin mattaisesta pinnasta.

Pellava kuivuu nopeasti!

Pellavavaatteita ei kannata pestä niin sanotusti varmuuden vuoksi, vaan vasta kun huomaat vaatteen olevan oikeasti likainen. Monesti käytön jälkeen riittää pelkkä tuuletus ja höyrytys. Yksittäiset tahrat voi kätevästi poistaa esimerkiksi sappisaippualla, eikä koko vaatetta tarvitse aina välttämättä pestä.

Vaatteen voi myös vaikkapa ripustaa henkarissa kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi, jolloin suihkusta haihtuva kosteus tekee kevyen höyrytyksen puolestasi.


JALO LIVING VAATTEIDEN PESUOHJE : 

 • Hienopesu 40 asteessa
 • Käytä mietoja pesuaineita. Huuhteluaineeksi suosittelen vain pyykkietikkaa
 • Kevyt linkous
 • Älä käytä kuivausrumpua
 • Ravista ja oio vaate heti pesun jälkeen suoraksi
 • Kuivaus tasolla tai henkarissa
 • Kahden pisteen höyrysilitys kosteana
 • Säilytys henkarissa

HALUATKO ITSELLESI OMAT RATAMOT?

Tilaa alla olevalla tilauslomakkeella,

laita sähköpostia info@jaloliving.fi

tai soita Jonnalle 0408333485!

TILAA TÄSTÄ!

TILAUSLOMAKE

  XSSMLXLXXLMittatilaustyönä

  SEURAA MEITÄ SOMESSA

  @jaloliving  #jaloliving