Hiusdonitsi

Ihanat pellavaiset hiusdonitsit valmistetaan Jalo Living pellavavaatteiden valmistuksessa syntyneestä leikkuujätteestä kotimaisena käsityönä Hyvinkäällä. Pellavadonitsissa on juuri sopivasti karheutta, joten se pysyy napakasti paikallaan, mutta on hellävarainen hiuksille.

Valitset donitsisi värin laajasta, laadukkaiden pellavakankaiden värivalikoimastamme.

Valmistettu Jalo Living vaatteiden valmistuksessa syntyneestä leikkuujätteestä. Materiaali on 100% eurooppalaista kivipestyä pellavaa, jolla on Ökö-tex 100 -sertifikaatti. 

Hienopesu 40 asteessa.

13 € / 1 kpl
20€ / 2 kpl

Joitakin sävyjä löytyy valmiiksi varastosta, mutta suurin osa donitseista valmistetaan tilausten perusteella. Donitseja on saatavilla myös jo muuten valikoimasta poistuneista sävyistä, joten tilauslomakkeella on valittavissa myös sellaisia sävyjä, joita ei enää löydy värivalikoimalinkin takaa.

Tutustu värivaihtoehtoihin tästä.

Pellavavaatteet kannattaa pestä hellävaraisesti väljässä vedessä hienopesuohjelmalla ja lingota vain kevyesti. Näin pestynä vaate pysyy siistimpänä ja siliää helpommin. Riittävä pesulämpötila on 40 astetta.

Hellävarainen pesu säästää kangasta ja tekee vaatteesta pidempi-ikäisen. Kova pyöriminen pesukoneessa sen sijaan aiheuttaa vaatteeseen ryppyisyyttä ja irrottaa kankaasta kuituja, jolloin kangas turhaan ohenee ja kuluu.

Vaate kannattaa rypistymisen ehkäisemiseksi ottaa heti pesuohjelman päätyttyä koneesta, ravistaa ja oikoa, sekä ripustaa tasolle tai henkariin kuivumaan.

Jos vaate mielestäsi kaipaa silitystä, niin helpoimmalla pääset, kun silität sen ollessa vielä hieman kostea. Silitä oikealta puolelta jos haluat lisätä kankaaseen kiiltoa ja nurjalta, jos pidät mieluummin mattaisesta pinnasta.

Pellava kuivuu nopeasti!

Pellavavaatteita ei myöskään kannata pestä niin sanotusti varmuuden vuoksi, vaan vasta kun huomaat vaatteen olevan oikeasti likainen. Monesti käytön jälkeen riittää pelkkä tuuletus ja höyrytys. Yksittäiset tahrat voi kätevästi poistaa esimerkiksi sappisaippualla, eikä koko vaatetta tarvitse aina välttämättä pestä.

Vaatteen voi myös vaikkapa ripustaa henkarissa kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi, jolloin suihkusta haihtuva kosteus tekee kevyen höyrytyksen puolestasi.

JALO LIVING RUSETTIEN PESUOHJE :

Hienopesu pesupussissa 40 asteessa
Käytä mietoja pesuaineita. Huuhteluaineeksi suosittelemme vain pyykkietikkaa
Kevyt linkous
Älä käytä kuivausrumpua
Oio rusetti heti pesun jälkeen suoraksi
Kuivaus tasolla
Kahden pisteen höyrysilitys
Säilytys kuivassa ja hämärässä paikassa tasolla tai ripustaen kaulanauhasta

TILAUS JA TOIMITUSEHDOT

TILAUSLOMAKE