Mekkokurssi

Oletko haaveillut valmistavasi itse lempivaatteesi? Tule valmistamaan luottomekkosi Jalon mekkokurssille!

KEVÄÄN MEKKOKURSSIT:

La 23.3. klo 9-15 & su 24.3. klo 9-12

La 13.4. klo 9-17

La 8.6. klo 9-15 & su 9.6. klo 9-12

Asiakkailta saatujen toiveiden perusteella valittavissa on siis tällä kertaa joko 1- tai 2-päiväinen kurssi, jolloin voit valita haluatko tehdä mekon hieman tiiviimmässä – vai rauhallisemmassa tahdissa <3


Jalon mekkokurssilla valmistat omin käsin ihanan oman luottomekkosi Jalon vastuullisista ja huippulaadukkaista luonnonmateriaaleista! Samalla saat taitoa ja rohkeutta valmistaa itsellesi myös jatkossa kauniita vaatteita!

 • Kurssilla koet ja näet, miten kankaasta syntyy omissa käsissäsi laadukas ja kaunis luottovaate, miten kaavoja luetaan, kankaat leikataan, kappaleet huolitellaan ja miten esimerkiksi vaatteiden pääntiet, hihat ja helmat viimeistellään, taskut ommellaan ja hihat istutetaan
 • Saat itse valmistamasi mekon lisäksi mukaasi ammattilaisen ottamat mitat itsestäsi, joiden avulla niin vaatteiden valmistaminen kuin tilaaminen nettikaupoistakin onnistuu jatkossa vaivattomammin
 • Saat paljon vinkkejä, varmuutta ja inspiraatiota ompeluharrastukseesi
 • Koet ikimuistoisen elämyksen ihanassa miljöössä ja seurassa!

Kurssilla valmistettavan luottomekkosi voit valita kuudesta Jalon mallistosta löytyvästä mekkovaihtoehdosta ja valmistaa sen Masters of Linen -sertifioidusta huippulaadukkaasta belgialaisesta pellavasta tai ihanasta villa-pellavasekoitteesta! Kurssin hinta on 36€ + valmistamasi mekon hinta, eli kurssin lopullinen hinta määräytyy valitsemasi mekon, pituuden ja materiaalin mukaan:

LEINIKKI + 36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 275€ (vaativuustaso 1/3)

RAUNIKKI + 36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 275€ (vaativuustaso 1/3)

VANAMO +36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 295€ (vaativuustaso 1/3)

AILAKKI + 36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 295€ (vaativuustaso 2/3)

ANGERVO + 36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 305€ (vaativuustaso 3/3 – malleista työläin valmistaa –> suosittelemme vähän kokeneemmille ompelijoille ja vaatii osallistumisen 2-päiväiselle kurssille)

KAKKARA + 36€ = esim. normaalipituinen pellavamekko yht. 305€ (vaativuustaso 2/3)

Huom! Valitset mekkomallin, sävyn ja kankaan vasta kurssipäivänä, jolloin sinulla on mahdollisuus sovitella mekkoja, sekä nähdä sävyt ja materiaalit livenä. Valintaa helpottamaan olen luokitellut mekot vaativuustason mukaan: tason 1 mekot soveltuvat parhaiten ensimmäistä vaatettaan ompeleville ja 2-3 jo vähän enemmän kokemusta omaaville. Jos sinulla ei ole aikaisempaa ompelukokemusta tai pidät vähän rauhallisemmasta työskentelynopeudesta, niin suosittelen osallistumista 2-päiväiselle kurssille.

Kurssin varausmaksu on 100€, joka maksetaan kurssioston yhteydessä verkkokaupan kassalla (lasku 14vrk tai kortti-/verkkopankkimaksu). Loppusumma veloitetaan ensimmäisenä kurssipäivänä valmistetun mekon mallin ja materiaalin mukaan (korttimaksu)


Kurssin aikataulu:

 • Lauantaina aamukahvin lomassa sovitellaan mekkoja, otetaan mitat ja valitset, minkä mallisen ja värisen luottomekon valmistat
 • Leikataan ja huolitellaan kankaat
 • Tehdään pieni ompeluharjoitus ennen mekon ompelua
 • Aloitetaan mekkojen ompelu
 • Yksipäiväisellä kurssilla mekot ommellaan valmiiksi tiiviissä tahdissa
 • Kaksipäiväisellä kurssilla jatketaan mekot valmiiksi sunnuntaina ja ehdit käyttää vähän enemmän aikaa yksityiskohtien hiomiseen
 • Kurssilla tarjotaan lauantaina aamukahvi ja salaattilounas (sekä yhden päivän kurssilla iltapäiväkahvit), sunnuntaina tarjolla aamukahvi ja pientä purtavaa

Kurssi sopii niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin ompelijoille. Sinun ei ole tarvinnut ommella vaatteita ennen kurssille osallistumista. Pääasia, että sinulla on toimiva ompelukone, osaat ommella suoraa ommelta ja haluat oppia uusia taitoja!

Täältä löydät kurssilaisten kokemuksia mekkokurssista. Juttuun haastatellut Henna ja Saara ovat käyneet kartuttamassa taitojaan ja vaatekaappejaan valmistaen itselleen jo yhteensä viisi luottomekkoa!

Kurssi järjestetään Jalon pienessä ja tunnelmallisessa ateljeeompelimossa idyllisissä maalaismaisemissa Hyvinkään, Hausjärven ja Riihimäen rajalla, osoite Rajalantie 194 Hyvinkää/Hausjärvi

100,00 

Kurssilta saat ikimuistoisen elämyksen lisäksi repullisen neuvoja ja inspiraatiota ompeluharrastukseesi jatkossa, olitpa sitten aloittelija tai jo kokeneempi ompelija.

Kurssin osallistumisvaatimuksena on toimiva ompelukone ja osaaminen sen käyttöön. Käytännössä sinun tulisi siis osata langoittaa koneesi, puolata ja ommella suoraan. Ompelukoneen merkillä, iällä tai ominaisuuksilla ei ole väliä, kunhan sillä pystyy ompelemaan eteenpäin suoraa ommelta ja peruuttamaan.

Mukaan kurssille tarvitset siis vain toimivan ompelukoneen ja hyvän mielen. Valmistuksessa tarvittavat langat, materiaalit ja tarvikkeet löytyvät meiltä.

(Huom! Jalolta löytyy yksi kotiompelukone, jota saa lainata. Kannattaa tiedustella sen saatavuutta etukäteen info@jaloliving.fi. Jos näyttää siltä että useampi tarvitsee konetta, niin voimme tarvittaessa hankkia lisää)

Kurssin hintaan sisältyy:

 • Opetus ja materiaalit
 • Ammattilaisen ottamat mitat itsestäsi, jotka auttavat sinua jatkossa niin ompeluharrastuksesi parissa, kuin nettivaateostoksilla oikean koon löytämisessä
 • Aamukahvit ja lauantaina lounas
 • Jos mekkosi jostain syystä jää kesken, viimeistelemme ja postitamme sen sinulle kurssin jälkeen

Kurssipaikan osto on sitova. Mahdollisissa sairastapauksissa paikan voi siirtää toiselle kurssipäivälle. Varausmaksu palautetaan vain lääkärintodistusta vastaan.

Kurssille mahtuu 5 osallistujaa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin, mikäli kurssille ei tule tarpeeksi osallistujia.

Huom! Mikäli haluat valmistaa mekon ehdottomasti jossain tietyssä värissä, niin ilmoita toiveesi kassalla kommenttikentässä. Näin voimme varmistaa, että kyseistä sävyä löytyy varmasti riittävästi varastosta kurssipäivänä.

Kurssipaikan ostettuasi lähetämme sinulle erillisen infokirjeen sähköpostitse tilausta seuraavana arkipäivänä. Viesti sisältää laskun, mikäli valitset varausmaksun maksutavaksi verkkokaupan kassalla laskuvaihtoehdon. Kurssimaksun loppuosa määräytyy valmistetun mekon ja valitun materiaalin mukaan ja maksetaan ensimmäisenä kurssipäivänä paikan päällä (korttimaksu).

Kurssipaikan osoite on Rajalantie 194 Hyvinkää/Hausjärvi

Tutustu myös näihin ihanuuksiin